TV kaarten – nooit meer een programma missen!

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Een TV-kaart, je kent het misschien wel: een dergelijk kaart is een soort USB-stick die gebruikt wordt om een televisiesignaal naar je laptop of computer omzet zodat je op deze toestellen TV kunt kijken. Een TV kaart klinkt dan misschien wel als een eenvoudig concept, toch zijn er bepaalde zaken waarde best rekening mee houdt als je er een wil kopen. Een overzicht:

De aansluitingen van een TV kaart

TV kaarten komen in verschillende types en soorten. Welke aansluiting je precies kiest hangt volledig af van de situatie: zo kies je bij gebruik van een laptop best voor een TV kaart me een USB-aansluiting of ExpressCard. Als je deze echter niet wil gebruiken dan is een PCMCIA of PC Card misschien een beter optie.

Als je gebruik maakt van een gewone computer of een homecinema PC dan kies je idealiter voor een PCI of PCI-E type kaart aangezien deze erg snel zijn en zelfs HD beeld en geluid kunnen produceren. In dit geval is een USB echter ook mogelijk. Het voordeel van ene USB is dat je deze overal mee naartoe kunt nemen.

Opnemen met een TV kaart

Als je een TV programma wil opslaan om het later eens opnieuw te bekijken (of om het op een DVD te kunnen zetten) dan is een opnamefunctie erg belangrijk. In de meeste TV kaarten zit deze functie ingebouwd en de kwaliteit van de opnames hangt volledig af van welke codecs gebruikt worden, alsook het type en het merk van de TV kaart. Houd er wel rekening mee dat één uurtje televisie tussen 200 en 1000 megabyte opslagruimte nodig heeft op een harde schijf!

Als je slechts van 1 kanaal televisie wil opnemen maar op hetzelfde moment op de PC wil kunnen kijken, dan is een TV kaart ook een goede oplossing. Deze zijn vaak immers uitgerust met een dubbele tuner. In sommige gevallen kunnen deze tuners echter één keer digitaal en één keer analoog werken. In dit geval is het alsnog afgeraden om niet tegelijkertijd op te nemen én te kijken!

TV kaarten van verschillende merken

TV kaarten komen in verschillende soorten en formaten en bepaalde merken zoals König, Ultron en TerraTec bieden diverse moeilijkheden aan. Voor een TV kaart betaal je helemaal niet zoveel: voor een degelijk exemplaar hoef je niet meer dan 30 te betalen – en de voordelen die een dergelijke kaart biedt maken die prijs méér dan goed!

tv kaart

Hauppauge Starburst HD PCIe a 76.90

tv kaarten

KNC ONE TVStation DVB-S Plus a 49.99

Previous «
Next »