• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • De iPhone 14 vs de iPhone 12, belangrijkste verschillen

De iPhone 14 vs de iPhone 12, belangrijkste verschillen

  • Paul
  • 1 year ago
  • Comments Off
iphone 14

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone? De kans is aannemelijk dat je twijfelt tussen de iPhone 14 en de iPhone 12. De iPhone 14 is het nieuwste model van de iPhone serie en de iPhone 12 gaat inmiddels 2 jaar mee. Wat zijn de onderlinge verschillen? Wil je liever het nieuwste of ga je toch voor een iPhone die goedkoper is in de aanschaf? We helpen je om een keuze te maken.

Bespaar tip: Vind je geld besparen op je iPhone belangrijk? Je kunt de iPhone 12 serie goedkoper bestellen door te kiezen voor de refurbished iPhone 12, refurbished iPhone 12 Pro of refurbished iPhone 12 Pro Max

Ontwerp en formaat:

Als je snel kijkt lijken beide toestellen qua ontwerp veel op elkaar. De toestellen zijn voorzien van een glazen achterkant en platte aluminium randen. Aan de achterkant zijn beide toestellen voorzien van een dubbelle achtercamera, wel valt op dat de camera-indeling van de iPhones verschillend zijn. De afmetingen en gewicht verschillen nauwelijks van elkaar. De iPhone 14 is 3 millimeter dikker, maar dit is lastig waar te nemen. 

Scherm:

Zowel de iPhone 14 als de iPhone 12 zijn voorzien van een waanzinnig 6,1 inch Super Retina XDR OLED-scherm en zijn voorzien van 460 ppi en 60hz. Beide scherm zijn voorzien van True Tone en HDR. Wel is het scherm van de iPhone 14 net iets helderder. Hierdoor komen kleuren nog beter tot hun recht. Verder zien we dat de inkeping bovenaan het scherm bij de iPhone 14 net iets kleiner is. Maar echte verschillen zien we niet.

Camera:

Zowel de iPhone 14 als de iPhone 12 zijn uitgerust met een dubbele 12 megapixel camera. De foto’s en video’s die je met de iPhone 12 maakt zijn van hoge kwaliteit. Maar doordat Apple de camera heeft verbeterd maak je met de iPhone 14 nog betere foto’s. Door de aangepaste beeldstabilisatie, sensor en Photonic Engine, wint de iPhone 14 op dit vlak.

Prestaties:

Gekeken naar de prestaties dan zijn de verschillen toch groter. De iPhone 14 is voorzien van de uiterst krachtig A15 Bionic chip, die we bekend is van de iPhone 13 Pro (Max) serie, en in combinatie met 6 GB werkgeheugen is de iPhone 14 ontzettend stel. De iPhone 12 moet het doen met de A14 Bionic chip en 4 GB werkgeheugen. De verschillen merk je snel wanneer je zware spelletjes doet of grafische taken uitvoert.

Batterijduur: 

De batterijduur is voor veel mensen een belangrijke factor bij het kiezen van een iPhone. De iPhone 12 heeft een batterij met een capaciteit van 2815mAh, hiermee kan je zo’n 17 uur video kijken. De batterijduur van de iPhone 14 zo maar liefst 15% langer mee moeten gaan. De iPhone 14 heeft een 4323mAh batterij en een video afspeeltijd van 20 uur. Beide iPhones kunnen draadloos worden opgeladen en met een fastcharge adapter kunnen ze binnen ongeveer 30 minuten tot 50% worden opgeladen.

Conclusie iPhone 14 vs iPhone 12

De verschillen lijken in eerste instantie niet heel groot. De toestellen zien er zoals we van Apple gewend zijn er gelikt uit. Met beide iPhones maak je mooie foto’s en kun je genieten van een prachtig scherm. Wel is de iPhone 14 echt de krachtigste iPhone van de twee, is het scherm nog helderder en gaat de batterij van de 14 serie net wat langer mee. Maar bespaar je liever wat geld? Dan is de iPhone 12 nog steeds een aanrader.

Previous «
Next »