De patchkast is het kloppende hart van uw organisatie

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

’Een patchkast? Nog nooit van gehoord!’ Dat zal de reactie van velen zijn wanneer ze het woord voor het eerst horen. Geldt dit ook voor u? Waarschijnlijk doet de term al wel ergens een belletje rinkelen wanneer u ondernemer bent. De patchkast is namelijk het kloppende hart van elke organisatie of onderneming. Dat is waar al uw netwerken en kabels bij elkaar komen. Kortom: uw ICT-inrichting. En in deze tijden wilt u deze natuurlijk koste wat het kost beschermen. Dat doet u met een patchkast. Waarom? Lees gauw verder voor het antwoord.

Wat gebeurt er allemaal in een patchkast?

Wat er allemaal gebeurt in een patchkast? Wat gebeurt er níet, dat is eerder de vraag. Al uw belangrijke kabels, die ervoor zorgen dat uw ICT- en telecomnetwerken in de lucht blijven en naar behoren werken, komen in zo’n patchkast bij elkaar. Tenminste, wanneer u het netjes aanpakt en daadwerkelijk zo’n patchkast aanschaft. Daarin kunt u de kabels heel netjes gestructureerd opbergen. Dat niet alleen: al uw kabels komen in zo’n kast samen, en u kunt vanuit daar deze kabels verder patchen. De meterkast van een organisatie, zo wordt zo’n kast ook wel genoemd.

Waar vind ik zo’n patchkast?

Maar waar moet u nu zo’n patchkast, of serverkast zoals ze ook wel genoemd worden, vinden? Het beste idee is om bij een gespecialiseerde dealer als Serverkast.com aan te kloppen. Niet alleen vindt u daar het ruimste assortiment op het gebied van patchkasten, u kunt ook nog eens rekenen op gedegen advies. Want wanneer u nieuw bent in de wereld van de patchkasten, kan het uitzoeken van zo’n kast wel eens leiden tot ene boel verwarring. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen de kasten door inches te gebruiken. Maar dat zegt niet direct iets over de hoogte of breedte van de kast, nee, dat zegt iets over de ruimte die er is voor de kabels. Het meest gangbare type is 19 inch, maar u kunt bij Serverkast.com ook terecht voor 10 inch patchkasten, mini-exemplaren en kasten die u heel eenvoudig aan de wand bevestigt. Neem gauw een kijkje in de webshop, en laat u adviseren!

Previous «
Next »