Nieuwe printer kopen? Hier moet je rekening mee houden tijdens je zoektocht

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off

De printermarkt biedt verschillende opties van modellen voor diegenen die een thuis- of kantooruitrusting nodig hebben. Weet u welke zaken u moet overwegen bij de keuze van dergelijke apparatuur? Prijs, merken en technische bijstand behoren tot de belangrijkste factoren die moeten worden benadrukt, maar niet alleen dat. In dit artikel zetten we de belangrijkste punten op een rijtje voor onderzoek bij de aankoop van een nieuw product.

Gebruikersprofiel

Wanneer u besluit een printer te kopen, moet u rekening houden met uw behoeften en de gewenste efficiëntie van de apparatuur. Items zoals de gebruiksfrequentie van de printer – als u weinig of veel afdrukt, snelheid, dubbelzijdig afdrukken, moet worden overwogen bij de keuze van de aan te schaffen apparatuur.

Inktjet- of laserprinter?

Inkjet Modellen zijn de meest voorkomende onder de printers. Ze worden beschouwd als “goedkoper”, zijn van goede kwaliteit en hebben cartridges met toegankelijke prijzen. Elke cartridge drukt ongeveer 200 vellen af. In de PrintAbout online winkel vindt u benodigdheden voor de belangrijkste merken in de markt.

Bij het afdrukken van een groot aantal pagina’s per maand moet rekening worden gehouden met laserprinters. De printer toner heeft een hogere prijs, maar kan wel tot 2000 vellen printen. Het genereren van aanzienlijke besparingen.

Multifunctioneel

Als u bestanden moet kopiëren, documenten moet scannen, faxen en natuurlijk moet afdrukken, dan kunt u het beste een multifunctionele printer kopen. Zorg er echter voor dat u al deze diensten echt nodig hebt om onnodige kosten te vermijden.

Connectiviteit

USB- en Wi-Fi-verbindingen komen het meest voor. Voor degenen die de apparatuur willen aansluiten op de desktopcomputer is de beste keuze de USB-ingang. Degenen die gebruik maken van laptops of tablets moeten kiezen voor een printer met Wi-Fi-verbinding, die verbinding kan maken met het internet.

De meeste apparatuur die te koop is, is aangepast om automatisch in de Windows-omgeving te werken. Ze hebben ook de installatie-cd met de nodige drivers om de printer in deze omgeving te laten werken. Als u geen gebruiker bent van een Microsoft-besturingssysteem, controleer dan of de apparatuur compatibel is met uw computersysteem, zodat u geen onnodige aankoop hoeft te doen.

Technische bijstand

Zorg er ook voor dat het product dat u wilt kopen geautoriseerde technische assistentie heeft waar u woont. Dit geldt voor het geval dat er reparaties of ondersteuning nodig is. Op de websites van de fabrikanten kunt u de adressen van geautoriseerde service bedrijven controleren.

Fabrikanten bieden meestal een garantie van één jaar aan drukkers. Afhankelijk van waar u koopt, kunt u deze tijd verhogen door een vergoeding te betalen op het moment van aankoop. Naast deze punten moet u ook rekening houden met het aantal afdrukken dat het apparaat uitvoert en de maandelijkse cyclus – de limiet van afdrukken die een apparaat ondersteunt zonder schade op te lopen. Idealiter wordt de printer onder deze limiet gebruikt, anders kan de levensduur van het product in het gedrang komen.

Merken en prijzen

De markt biedt verschillende gerenommeerde merken aan. Zoek een merk dat artikelen aanbiedt zoals technische assistentie en benodigdheden zoals eenvoudig te vinden cartridges. In de PrintAbout online winkel vindt u benodigdheden voor de belangrijkste merken in de markt.

Als het om de prijs gaat, weet u al dat laserprinters hogere waarden hebben dan inkjet. Naargelang uw behoeften kan de keuze van een laser model bijvoorbeeld voordeliger zijn dan een inkjet.

Previous «
Next »