• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Vind de juiste plek op de arbeidsmarkt door specialisatie van je interesses

Vind de juiste plek op de arbeidsmarkt door specialisatie van je interesses

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
leren en werken

Je kunt je nooit genoeg voorbereiden op de arbeidsmarkt. Natuurlijk is je opleiding een belangrijke factor die je helpt bij het vinden van een plek waar jij je qua werk thuis voelt en aan de slag kunt gaan, maar jouw persoonlijke motivatie en inspiratie zijn de voornaamste factoren die je zullen helpen om daadwerkelijk op de plaats terecht te komen waar jij je thuis zult voelen.

Het is daarom aan te raden om na het afronden van je opleiding te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om je verder te specialiseren, om er zeker van te zijn dat jij straks een echte vakman met verstand van zaken wordt. Er zijn tegenwoordig verschillende opties voor vervolgopleidingen die aansluiten op jouw vakgebied, waarmee je er zeker van kunt zijn dat je na het volgen van zowel theorie- als praktijkgericht onderwijs, een expert wordt in jouw vakgebied. Hierdoor creƫer je meer kansen op de arbeidsmarkt, waar de vraag naar gespecialiseerde vakmensen steeds verder toe neemt.

Kies voor een deeltijdopleiding waar je praktijk en theorie combineert

Met een deeltijdopleiding van BBL kun je zowel je praktijkervaring en je theorieonderwijs perfect combineren. Samen met jou wordt gekeken naar de beste keuze voor een vervolgopleiding, waarbij het belangrijkste aspect bepaald wordt door te kijken naar jouw persoonlijke voorkeuren en interesses. Je wilt immers verzekerd zijn van een baan die aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren en die je naast een goed salaris ook in staat stelt te groeien in jouw vakgebied.

Daarom dat BBL een onderwijstraject aanbiedt, waarbij de combinatie van leren en werken centraal staat. Je krijgt een dag per week lessen aangeboden, waarbij verder wordt ingegaan op de theorie van jouw vakgebied. De overige dagen ga je aan de slag bij erkende en gerenommeerde leerbedrijven, waar je door middel van ervaring op de werkvloer en speciale persoonlijke begeleiding de door jouw opgedane kennis gelijk in de praktijk kunt brengen. 

Het volgen van een studie bij BBL heeft meerdere voordelen. 

Wanneer je laat zien dat je over de nodige motivatie beschikt en laat zien dat je aanleg hebt voor bepaald vak, dan worden de kosten voor je opleiding gedekt door BBL. Hierdoor kun jij je aandacht richten op het binnenhalen van je diploma. Bij speciaal geselecteerde leerbedrijven doe je daarnaast de nodige praktijkervaring op door actief deel te nemen aan de bedrijfswerkzaamheden gedurende dit gedeelte van je opleiding. 

Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je inkomen misloopt als je met een nieuwe opleiding start. Bij BBL krijg je iedere maand een salaris uitgekeerd, conform de geldende CAO. Zo verzeker je jezelf van een MBO opleiding zonder kosten en ontvang je iedere maand je loon. Bovendien kun je daarnaast een extraatje naast je salaris verdien, zolang je gemiddelde per kwartaal minstens een 7,5 is. Dankzij een uitgebreid netwerk aan opleidingsinstituten en leerbedrijven kun je er daarnaast van uit gaan dat je niet ver moet reizen om je opleiding te volgen.

Previous «
Next »