• Homepage
  • >
  • Internet
  • >
  • Vlotte internetverbinding bij het online gamen: dit moet je ervoor doen

Vlotte internetverbinding bij het online gamen: dit moet je ervoor doen

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
vlotte internetverbinding

Wat betreft online gaming lijkt de afgelopen twee decennia of in toenemende mate the sky the limit is. Spellen worden alsmaar mooier en uitgebreider en de mogelijkheden van gamen met een wereld aan onbekende andere gamers lijken ook oneindig. Voor je online gamegenot ben je natuurlijk wel afhankelijk van een vlotte internetverbinding. Wat moet je ervoor doen om te zorgen dat je kunt profiteren van een vlotte internetverbinding bij het online gamen?

Zorgen voor een router die up to date is

Je internetverbinding komt binnen op je router en kan van daaruit worden doorgezet naar apparaten die er met een kabel op worden aangesloten, en naar een draadloos internetsignaal. Routers die al een aantal jaar meegaan presteren echter vaak niet meer optimaal. Zo profiteer je dus niet optimaal van de internetsnelheid waar je voor betaalt. Test de prestaties van je router met de speedtest van Delta. Komen de cijfers niet (nagenoeg) overeen met je abonnement? Vraag dan je internetprovider om een nieuwe router.

Neem een passend internetabonnement

Een router die naar behoren werkt is mooi, maar als je simpelweg een te klein internetabonnement hebt, kun je nog niet lekker vlot online gamen. Voor de games van tegenwoordig is al snel een downloadsnelheid van 100 tot 150 Mbps nodig. Dan kom je dus al meteen uit bij een abonnement voor kabelinternet of glasvezelinternet. In dat laatste geval profiteer je ook van een uploadsnelheid die even snel is als de downloadsnelheid. Ook dat kan het verschil maken bij het online gamen.

online gamen

Directe kabelverbinding tussen je computer en je router

Online gamen via de wifi is af te raden. Tenzij je met je computer boven op je router zit, is het risico op signaalverlies groot. Zo profiteer je dus niet van de snelst mogelijke internetverbinding op je computer. Ook is een draadloze internetverbinding niet de meest stabiele optie, en wat is er nu irritanter tijdens het online gamen als een dip in je internetverbinding? Zorg daarom voor een directe kabelverbinding tussen je computer en je router voor de best mogelijke internetverbinding.

Vlotte computer

Uiteraard speelt ook de computer waarop je gamet een rol in een vlotte game-ervaring. Het kan lijken alsof je internetverbinding hapert terwijl het eigenlijk de computer is die het niet meer kan bijbenen. Dat kan liggen aan hardware die onvoldoende is om de eisen van de game aan te kunnen, maar kan ook het gevolg zijn van een dichtgeslibde computer. Zorg daarom voor een computer die helemaal klaar is om het online gamen te ondersteunen.

Je moet er wat voor over hebben om op een aangename manier thuis te kunnen gamen. Gelukkig kunnen ook anderen in het huishouden meeprofiteren van een snelle internetverbinding en is de investering in een snellere internetverbinding dus niet alleen ten behoeve van jou.

Previous «
Next »