• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Wat voor verschillende soorten gehoorbescherming zijn er achter je pc te vinden?

Wat voor verschillende soorten gehoorbescherming zijn er achter je pc te vinden?

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
gehoorschade achter pc

Het kan zijn dat iemand aangeboren hoorproblemen heeft. Mocht dat niet zo zijn, dan kunt u merken dat het gehoor met de jaren toch wel wat achteruitgaat. Dit kan bijvoorbeeld komen door te lange blootstelling aan te harde geluiden. Het kan veel nadelen met zich meebrengen. Zo kan het lastig worden om alle gesprekken te volgen of kunt u last krijgen van oorsuizen. Om gehoorschade te beperken zijn er gelukkig veel soorten gehoorbescherming verkrijgbaar die je vanachter je pc makkelijk kunt vinden. Ze zijn verkrijgbaar voor verschillende dagelijkse situaties in je eigen huis, maar ze zijn ook buiten je huis onmisbaar in sommige situaties. Er zijn universele te koop, maar ze kunnen ook op maat gemaakt worden. Zo passen ze perfect bij u en uw situatie. 

Gehoorschade beperken

Het is misschien niet altijd mogelijk om in elke situatie goed ingespeeld te zijn op het beschermen van het gehoor. Wel is gehoorverlies voorkomen belangrijk om zo lang mogelijk van de wereld om u heen te kunnen genieten. Zo kunt u langer genieten van de fluitende vogels en uw lievelingsmuziek. Daarom is het zeker een aanrader om gebruik te maken van gehoorbescherming. Zo zijn ze verkrijgbaar in vele soorten en voor verschillende situaties.

1. Gehoorbescherming bij muziek

Het kan heerlijk zijn om in u eigen huis de speaker voluit te zetten. Het is hartstikke lekker om tijdens het schoonmaken of tijdens het werk achter uw laptop het volume op zijn hoogst te zetten. Dit is helaas niet ideaal voor je gehoor en daar is iets aan te doen. Een eenvoudige oplossing is om het volume wat zachter te zetten, maar u kunt ook oordopjes gaan gebruiken. Op deze manier kunt u thuis isolerend bezig zijn en lekker muziek blijven luisteren. Vaak zit er ook een filter in waardoor de muziek nog wel duidelijk hoorbaar is. 

2. Oordoppen voor tijdens het werk

Misschien werkt u buiten je eigen huis ook nog op een andere plek. Bijvoorbeeld bij een bouwplaats waar veel geluid aanwezig is. Door alle machines kan het al vaak erg luidruchtig zijn. Omdat u er toch vaak uren doorbrengt komt gehoorschade al snel om de hoek kijken. Ook hier is gehoorbescherming dus zeker op zijn plaats. 

3. Oordopjes voor het slapen

Niets is vervelender dan midden in de nacht wakker worden door geluid na een lange dag werken achter uw laptop. Dat kan bijvoorbeeld zijn door luidruchtige buren of een partner die hevig snurkt. Een goede nachtrust is belangrijk om de nacht door te komen en daarom zijn er ook voor tijdens het slapen oordoppen te koop. Deze dempen het geluid waardoor dit de nachtrust weer bevordert. 

4. Zwemmen met oordoppen

Sommige mensen krijgen vaak last van oorontstekingen wanneer er bijvoorbeeld gezwommen wordt in chloorwater. Om dit te voorkomen zijn er ook oordoppen verkrijgbaar voor tijdens het zwemmen. De op maat gemaakte variant zorgt er extra goed voor dat het oor volledig is afgesloten. Op deze manier kun je tijdens of na een lange dag achter uw pc toch even een paar baantjes trekken. 

5. Gehoorbescherming tegen harde knallen

Superleuk natuurlijk oud en nieuw vieren met wat knalvuurwerk, maar uw oren zullen er minder blij mee zijn. Ook voor harde knallen is er gehoorbescherming verkrijgbaar. Zo kunt u zorgeloos genieten van de mooie lichtshows en zonder schade weer achter uw laptop kruipen de volgende dag. 

6. Oordoppen voor vliegreizen

Tijdens een vliegreis kan het best rumoerig zijn. Misschien wilt u nog aan een project werken of een dutje doen. Zo zijn er oordopjes die u kunt gebruiken om het geluid om u heen te dempen. Zo kunt u prettig reizen zonder al teveel afleiding.

Previous «
Next »