6 manieren om langer met je smartphone te doen

 • Paul
 • 6 Years ago
 • Comments Off

De smartphones van tegenwoordig lijken steeds minder lang mee te gaan. Na een kleine twee jaar komen de eerste irritaties al boven. Het scherm bevriest, je inbox opent niet meer of de batterij laadt steeds slechter op. Helaas kunnen we tegenwoordig geen 5 jaar meer op onze smartphone vertrouwen. Maar met deze 6 manieren gaat de smartphone gegarandeerd een stukje langer mee.

 1. Laat de keuze niet afhangen van een contract
  Je mocht bij de aanschaf van een nieuw contract altijd een gloednieuw toestel uitkiezen. Vaak baseerde je de keuze op de hoeveelheid van het bij te betalen bedrag. Maar telefooncontracten zijn helemaal niet meer van deze tijd. Met een Sim only van Telfort heb je alle vrijheid en kun je gewoon het toestel uitkiezen van de kwaliteit die jij belangrijk vindt. Je moet er toch voor betalen, dus waarom zou je het niet direct goed doen? De investering in je telefoon betaald zich op termijn weer af met de lage kosten van het sim only abonnement.

 2. Bescherm de smartphone
  Heb je de smartphone van je dromen gevonden? Bescherm hem dan ook met een hoesje. Een stevige hoes beschermt de telefoon tegen vallen of andere beschadiging. Loop jij niet weer met een scheur in je scherm rond.

 3. Verzeker de smartphone
  Een smartphone verzekering is altijd handig. Zeker wanneer het om een duur toestel gaat. De verzekering dekt veel zaken en zorgt ervoor dat je het (vaak) kosteloos kunt vervangen. Check wel altijd de voorwaarden van de verzekeraar even goed. Zo weet je precies wat er wel en niet gedekt is in geval van diefstal of schade.

  smartphone langer gebruiken

 4. Vermijd vocht
  Veel nieuwe smartphone toestellen kunnen een stuk beter tegen water. Helaas zijn (nog) niet alle telefoons volledig waterbestendig. Vocht is een grote boosdoener van veel problemen. Probeer vochtige plaatsen (badkamer, douche, keuken) dus zoveel mogelijk te vermijden.

 5. Voorkom oververhitting
  Een tweede boosdoener is oververhitting. Met alle apps die de huidige toestellen moeten draaien kan het apparaat snel oververhit raken. Houd je smartphone dan ook koel. Laat hem niet in de zon liggen en leg hem niet in de buurt van een warmtebron zoals je laptop.

 6. Ga verstandig om met apps
  Al die apps zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar hoe meer je er installeert hoe zwaarder het is voor je telefoon. Laten we ook de kans op mogelijke virussen niet over het hoofd zien. Installeer alleen wat nodig en verwijder apps die je niet langer gebruikt.
Previous «
Next »