• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • Fanatiek gamer? Aan deze vereisten moet jouw PC voldoen voor intensieve games

Fanatiek gamer? Aan deze vereisten moet jouw PC voldoen voor intensieve games

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off

Vind jij het leuk om te gamen, alleen of met vrienden? Voor de meest intensieve games heb je een krachtige computer nodig. Een game-pc moet vooral een krachtige videokaart en processor hebben, daarnaast is ook voldoende werkgeheugen van groot belang. Als je de game-pc helemaal samenstelt, zal je ook een kast moeten aanschaffen. Dit is het omhulsel waar alle onderdelen van de computer in worden geplaatst. Bij het kiezen van een kast moet je vooral rekening houden met welke uitstraling jij het mooiste vindt. Het kiezen van een geschikte processor en videokaart is echter lastiger. Ben jij benieuwd naar welke mogelijkheden je allemaal hebt? Hieronder lees jij hoe je een computer samenstelt die in staat is om de meest verkochte spellen ter wereld te spelen.

Videokaart

Om te beginnen heeft je computer een goede videokaart nodig. De games van tegenwoordig zien er prachtig uit. De videokaart is het onderdeel dat al deze grafische elementen verwerkt. Indien je geen goede videokaart hebt, kun je niet het beste uit de nieuwste games halen. In het ergste geval is de videokaart helemaal niet krachtig genoeg voor de games die jij graag speelt. Je kunt pas echt soepel gamen als je zo een 60fps hebt. Wil je elk spel moeiteloos op de hoogste settings kunnen spelen, zelfs 4K en Virtual Reality games? In dit geval is het aan te raden om voor een kaart zoals de NVIDIA GeForce 1080 te kiezen. 

Een lager budget?

Als je een relatief klein budget hebt, is een kaart zoals de NVIDIA GeForce 1080 te prijzig. Indien je een laag budget hebt, is de NVIDIA GeForce GTX 1050 een leuk instapmodel. Houdt er wel rekening mee dat deze kaart niet te vergelijken is met de betere grafische kaarten. Je kunt er moderne games mee spelen, maar Virtual Reality en 4K games zijn geen optie. Ook duurt het waarschijnlijk niet lang meer voordat nieuwe games te krachtig worden voor deze videokaart. Een goede middenweg is de NVIDIA GeForce GTX 1060. Deze kaart zal langer meegaan en is relatief goedkoop. 

Processor en werkgeheugen

Het kiezen van een videokaart is misschien nog wel de belangrijkste stap, omdat je zoveel keuze hebt. Echter, kun je ook zonder goede processor of met onvoldoende werkgeheugen niet gamen. Als processor dien je minimaal een Intel Core i5 te hebben. Een krachtigere processor is natuurlijk nog beter. Wat betreft het werkgeheugen, dien je minimaal 8GB ram te hebben. Vergeet ook niet om een goede SSD-schijf met voldoende opslagruimte aan te schaffen!

Previous «
Next »