Welke MacBook past bij jou?

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
welke macbook past bij jou

Heb jij een nieuwe laptop nodig en wil je daarom een MacBook kopen? Er bestaan verschillende soorten MacBooks, met ieder hun voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we aspecten waar je rekening dient te houden als je onderzoekt welke MacBook goed bij jou past.

Je kunt natuurlijk simpelweg de best mogelijke laptop willen aanschaffen, maar niet iedereen heeft daar het budget voor. Het is daarom verstandig te kijken waar je de laptop voor gaat gebruiken. Op basis daarvan kun je verder zoeken in de mogelijkheden en iets kopen dat aansluit op jouw behoeften.

Waar heb je een MacBook voor nodig?

Het is belangrijk te bedenken voor jezelf waar je de MacBook voor wilt gaan gebruiken. Wil je een laptop ter beschikking hebben voor alledaagse dingen als Googelen, YouTube, nieuwswebsites en Netflix? Gebruik je de laptop tijdens je studie? Ben je een grafisch designer, of een gamer? Wordt de laptop voor zakelijke doeleinden gebruikt?

Aan de hand van jouw behoeften kun je kijken welke specificaties de laptop dient te bevatten. Sommige doeleinden vragen namelijk om laptops met krachtigere hardware, terwijl dit voor alledaagse dingen niet noodzakelijk is.

Over processors, werkgeheugen en inches

Bij de specificaties van laptops zie je vaak processors, het werkgeheugen, de videokaart en het aantal inches van het scherm genoemd. De processor kun je als motor van de laptop zien. Logischerwijs vragen alledaagse dingen niet om een krachtige motor, in tegenstelling tot het draaien van programma’s voor grafisch design. Voor studenten of alledaagse activiteiten is een Intel Core m3 processor voldoende. Vraag je meer van een laptop, dan kun je beter voor een i5 of idealiter i7 processor gaan.

Bovenstaande geldt min of meer ook voor het werkgeheugen. Een minimum van 2 GB is prima, maar vanaf 8 GB zal je laptop een stuk krachtiger zijn. Gamers hebben daarnaast ook een goede grafische kaart nodig. Schermformaten worden tot slot in inches aangegeven. Doorgaans kun je kiezen uit 12, 13 of 15 inches. In centimeters is dit circa 30.5, 33 en 38 cm.

Nieuw of refurbished?

Hoe lekker is het als je jouw spik splinter nieuwe laptop uit de doos kunt halen? Een nieuwe laptop, en zeker een MacBook, heeft echter wel een aardig prijskaartje aan zich hangen. Je kunt daarom ook voor een refurbished laptop gaan. Dat is een tweedehands laptop waar nauwelijks tot geen gebruikssporen op zijn te zien.

Je koopt dus een laptop die al wel door iemand anders gebruikt is, maar je ziet het niet aan de laptop af. Voordeel daarvan is dat refurbished laptops een stuk betaalbaarder zijn.

MacBook voor studenten kopen bij iStore V.W.

Als je een refurbished MacBook Air of MacBook Pro besluit te kopen kun je daarvoor terecht bij webshop iStore V.W.. Je ontvangt 24 maanden garantie op je aankoop en krijgt daar ook nog eens een nieuwe oplader bij geleverd.

  • Klantenbeoordeling van 9,5/10 (uit 300+ reviews)
  • 14 dagen bedenktijd
  • Voor 17:00 uur op werkdagen besteld, morgen al geleverd
  • Gratis verzending

Bekijk het aanbod op de website om een laptop te vinden die bij jou past!

Previous «
Next »