• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • Computerwerk & smartphones + hotspot & onbeperkt sim only internet

Computerwerk & smartphones + hotspot & onbeperkt sim only internet

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
sim only

De vraag naar mobiele hotspots is sinds de toename van thuiswerken in verband met de corona pandemie met 35% gestegen. Deze cijfers heeft sim only vergelijker simonlycheck.nl publiekelijk gemaakt uit eigen Google statistieken.

Een bijkomend statistiek is dat de vraag naar “sim only onbeperkt internet” in dezelfde stijgende lijn zit als de Google statistieken die hierboven genoemd zijn. Conclusie is dat mensen via een mobiele hotspot via een sim only abonnement met onbeperkt internet overal actief werkzaam zijn.

Forse stijging onbeperkt sim only abonnement i.c.m. hotspot

Veel banen zijn kantoorbanen waar een computer bij gemoeid is. Een combinatie van verschillende gegevens maakt de conclusie dat er een grote toename is in de vraag naar onbeperkte sim only abonnementen, wat mensen gebruiken voor het beschikbaar stellen van een wifi-hotspot via hun smartphone fors gestegen is. Op deze hotspot worden een of meerdere apparaten zoals computer en tablet op aangesloten om deze te voorzien van internet.

Er zijn veel mensen die niet meer op kantoor werken maar vanuit ‘huis’ hun werkzaamheden verrichten voor het bedrijf waar ze werken. Echter, is het ‘thuis werken’ breder geworden dan ‘thuis’. Men werkt op ‘afstand’. Dit betekent dat de locatie niet perse uit maakt. Dit maakt weer dat mensen vaak op externe locaties werken. Denk hierbij aan werken vanaf het strand, terwijl de kinderen lekker spelen of werken in het Vondelpark in Amsterdam waar je op 1,5 meter afstand ook prima kunt vergaderen. Het prachtige weer heeft hier natuurlijk ook een groot aandeel in. Aangezien horeca gelegenheden natuurlijk gesloten zijn, gaan mensen de buitenlucht opzoeken om toch onder elkaar te zijn. 

Prepaid internet en prepaid data opnieuw in opmars

Werkpaarden die hun sim only abonnement niet mogen upgraden, niet kunnen verlengen of dit gewoon niet willen doen kiezen vaak voor een prepaid simkaart met internet of een prepaid data simkaart (met deze laatste kun je niet bellen via een mobiel netwerk, puur alleen data ontvangen en versturen. Bellen via internet is natuurlijk wel mogelijk)

Prepaidsimkaarten.nl is de grootste prepaid leverancier van Nederland en werkt samen de mobiele providers. Tevens bied prepaidsimkaarten.nl een eigen prepaid data simkaart aan welke populair is onder zakelijk gebruik en vakantiegangers. Deze organisatie beschikt dus over veel data en concludeert zowel een stijging in prepaid internet bundels als een stijging in het gebruik van specifieke prepaid internet data simkaarten.

Een prepaid simkaart met internet of een pure data simkaart worden meestal gebruikt in een mifi router of een telefoon met een duo simkaart optie. Meestal wordt er nog gekozen voor een MiFi router, maar steeds meer nieuwe android telefoons beschikken over twee simkaart slots. Naar verwachting zullen mobiele telefoons dus met hotspot dus wel de boventoon voeren.

Previous «
Next »