Onze top 5 beste NAS servers van dit moment

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
Onze top 5 beste NAS servers van dit moment

Niet iedereen wil zijn bestanden in de cloud opslaan. Zo heb je daar maar een beperkte opslagcapaciteit, is er onzekerheid rondom privacy en is er de lage snelheid. Met een NAS server sluit je verschillende harde schijven aan op je netwerk. Hierdoor kan iedereen binnen dit systeem bestanden delen en openen op het netwerk. Dit maakt NAS uitermate geschikt voor je back-ups. Bekende merken zijn o.a. Synology en Western Digital. Afhankelijk van je vereiste opslagcapaciteit kun je kiezen uit modellen met 2, 4 of zelfs 8 sleuven voor harde schijven. Hieronder meer uitleg over NAS servers en onze top 5 van beste NAS servers.

top 5 beste NAS servers van dit moment

Wat is een NAS server?

De primaire functie van een nas is het delen van bestanden. Er is echter nog veel meer mogelijk. Een nas is behalve voor jezelf ook te gebruiken met bijvoorbeeld je hele gezin. Je kunt voor iedere gebruiker een eigen gebruikersaccount aanmaken en ervoor zorgen dat gebruikers niet bij elkaars bestanden kunnen, en je kunt ook mappen aanmaken waar iedereen bij kan. Er zijn nas-apparaten in verschillende prijsklassen die zich onderscheiden op prestaties en functionaliteit. Hieronder de beste NAS servers.

Top 5 beste NAS servers

Synology DS118

Deze NAS is krachtige en compacte en speciaal ontworpen voor efficiënt beheer, beveiliging en het delen van gegevens. De nieuwe 64bit quad-core processor ondersteunt 10-bit 4K H.265 videotranscodering voor een rijkere multimedia entertainment ervaring. De Synology DS118 wordt geleverd met één Western Digital RED interne harde schijf van 4TB.

Opslagcapaciteit: 4 TB
Maximale opslagcapaciteit: 12000 GB
Formaat interne HDD: 3.5 inch harde schijf
Aantal harde schijf sloten: 1 Bay(s)
TerraMaster F2-210

Nummer 2 in de Top 5 beste NAS servers: TerraMaster F2-210

Ondersteunde types opslag-drives: HDD,SSD, Maximaal ondersteunde opslagcapaciteit: 32 TB, Ondersteunde opslagstation interfaces: SATA. Processorfamilie: Realtek, Processormodel: RTD1296, Frequentie van processor: 1,4 GHz. Intern geheugen: 1 GB, Ondersteund maximum RAM: 1 GB. Ethernet LAN, data-overdrachtsnelheden: 1000 Mbit/s, Ondersteunde netwerkprotocollen: CIFS/SAMBA, NFS, FTP, TFTP, HTTPS, SSH, iSCSI, SNMP, SMTP. Type behuizing: Desktop, Type koeling: Actief, Kleur van het product: Grijs

Opslagcapaciteit: Geen opslagcapaciteit
Maximale opslagcapaciteit: 2800 GB
Formaat interne HDD: 2.5 inch harde schijf | 3.5 inch harde schijf
Aantal harde schijf sloten: 2 Bay(s) 


QNAP TS-231P3-4G 

De TS-231P3 zorgt voor beveiliging van de gegevens door ondersteuning van AES 256-bit encryptie en verschillende opties voor lokale, externe en cloud-back-up, waaronder snapshot-bescherming waar bestanden en gegevens kunnen worden met teruggezet naar eerder vastgelegde staten als ze per ongeluk zijn verwijderd, aangepast of beïnvloed door malware.

Aangedreven door Annapurna Labs Alpine AL-314, quad-core 1,7 GHz processor, 2 GB DDR3L RAM, een 1GbE LAN-poort en een 2.5GbE LAN-poort, beschikt de TS-231P3 over een 2,5GbE RJ45-poort, wat tot 2,5 maal de snelheid oplevert van standaard Gigabit Ethernet en wat vloeiender weergave van multimedia en alledaags gebruik mogelijk maakt. 

Snapshots helpen bij het beschermen van gegevens door de systeemstatus en metadata van de NAS volledig vast te leggen. Met snapshots kunnen gebruikers snel bestanden herstellen naar een eerder vastgelegde staat als bestanden per ongeluk gewist of aangepast zijn, of als het systeem door malware is gecompromitteerd. QNAP-snapshots zijn blok gebaseerd en registreren alleen de gewijzigde gegevens. Dit bespaart niet alleen opslagruimte maar het beperkt ook de tijd die nodig is om een back-up van gegevens te maken en deze te herstellen.

Opslagcapaciteit: 0 GB
Maximale opslagcapaciteit: 8 GB
Formaat interne HDD: 2.5 inch harde schijf | 3.5 inch harde schijf
Aantal harde schijf sloten: 2 Bay(s)


Asustor AS6602T 

Asustor AS6602T. Totale geïnstalleerde opslagcapaciteit: 224 TB, Geïnstalleerde opslag-drive: HDD+SSD, Opslag schijf-interface: M.2, SATA III. Processorfamilie: Intel Celeron J, Processorfabrikant: Intel, Processormodel: J4125. Intern geheugen: 4 GB, Intern geheugentype: DDR4. Ethernet LAN, data-overdrachtsnelheden: 2500 Mbit/s. HDMI versie: 2.0a

Synology DS218

De Synology DiskStation DS218 is een high-performance en veelzijdige 2-bay NAS ontworpen voor kleine kantoren en thuisgebruikers om gegevens te beheren, beveiligen en te delen. Met de 64-bit quad-core processor levert de NAS gegevensoverdracht op hoge snelheid en 10-bit 4K H.265 video transcodering om gedeelde gegevensopslag en multimedia-entertainment mogelijk te maken. De interne harde schijven van Western Digital RED hebben een storage van 8TB (2x 4TB).

Synology Hyper Backup, met incrementele back-up op blokniveau en crossversion deduplicatie, biedt back-up van meerdere versies met geoptimaliseerd opslaggebruik en gegevensback-up naar meerdere doelen, zoals gedeelde mappen, externe harde schijven, gedeelde netwerkmappen, rsync-servers en openbare cloudservices. Met gebruiksvriendelijke videobeheertools en een intuïtieve desktop-achtige interface, Synology Surveillance Station is een betrouwbare oplossing voor privébeveiliging die meerdere IP-camera’s ondersteunt die op hetzelfde netwerk als de DS218 zijn aangesloten. Surveillance Station functies toont geoptimaliseerde live weergave met gestroomlijnde real-time monitoring. Met krachtige analyses, zoals bewegingsdetectie en waarschuwingskennis, worden gebruikers op de hoogte gesteld van alle verdachte activiteiten door middel van triggers die worden verzonden via sms, e-mail en mobiele DS-toepassing.

Previous «
Next »