• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • Wat zijn fanless pc’s en wat zijn de voordelen van een fanless pc?

Wat zijn fanless pc’s en wat zijn de voordelen van een fanless pc?

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
fanless pc

Ontwikkelingen in computerland staan nooit stil

De ontwikkelingen in computerland blijven maar doorgaan en staan nooit stil. Telkens worden er op het gebied van pc’s nieuwe uitvindingen gedaan en komen er nieuwe, verbeterde en snellere computers op de markt. Hedendaagse computers met meer opslagruimte, beschikken over geavanceerde processors,  kleinere workstations en hardware die sneller werkt dan ooit. Een van de meest revolutionaire recente pc’s is de fanless workstation pc. Wat is dit precies voor soort pc? En welke voordelen hebben fanless pc’s zoal?

Wat is een fanless personal computer?

Een fanless pc is een geavanceerde workstation pc die gemaakt is voor absolute professionals. Fanless pc’s behoren tot de absolute elite in de hedendaagse computerwereld. Fanless pc’s zijn geluidloos, bestand tegen stof en soms ook vocht en water. Deze pc’s worden door hun optimale prestatievermogen veel gebruikt in de offshore business – zoals de olie- en gaswinning op zee en in schepen -, maar ook in de industriële sector, door de politie, in de zorg en in de verzekeringsbranche. Teven maken steeds meer particulieren gebruik van een fanless computer vanwege de talrijke voordelen van dit unieke type computer.

Een stille en krachtige computer

Een van de grootste pluspunten van fanless computers is het feit dat ze volledig geluidloos werken. Er zitten geen draaiende ventilatoren in deze workstations en roterende onderdelen ontbreken ook. Tegelijk is een fanless workstation computer enorm krachtig en geavanceerd. Fanless computers kunnen door een expert als Ikbenstil.nl op maat gemaakt worden en exact zo gebouwd worden dat jouw wensen als klant volledig tot hun recht komen. Zeer krachtige processors kunnen grote hoeveelheden data verwerken, grafisch topprestaties leveren en gebruikt worden voor het razendsnel streamen van media en data op kantoor en in de fabriek. Heb je eenmaal met een fanless workstation gewerkt, dan wil je nooit meer een andere computer!

Energiezuinige en duurzame computers

Een fanless workstation pc staat garant voor een apparaat dat niet alleen topprestaties levert, maar ook zeer energiezuinig is. In het moederbord wordt de beste en meest geavanceerde hardware geplaatst, wat directe gevolgen heeft voor het energieverbruik. Het resultaat is een workstation dat aanzienlijk minder energie nodig heeft dan een standaard pc en die dus bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Bijkomend voordeel is het feit dat de hardware erg duurzaam is en niet kan slijten. Hoe dat kan? Heel simpel: de computer is zo in elkaar gezet, dat stof en vocht de hardware niet kunnen aantasten. Verder bevatten deze computers geen draaiende en bewegende onderdelen, waardoor er dus ook geen slijtage kan optreden. Het resultaat is een krachtige, energiezuinige en duurzame computer met een indrukwekkend prestatievermogen. Een computer die zijn gelijke niet kent!            

Previous «
Next »