Beste antivirussoftware voor Windows 10

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
de beste antivirussoftware voor Windows 10

Hoewel Microsoft Windows 10 kwalitatief een zeer goed besturingssysteem is, krijgt ook Microsoft het niet voor elkaar om een compleet veilig besturingssysteem op de markt te brengen. Het aantal virussen voor Windows 10 groeit met de dag en het is ondoenlijk voor Microsoft om Windows 10 zo dicht te timmeren dat virussen en malware tegen worden gehouden. Het eerste wat je na de installatie van Windows 10 dan ook moet doen is antivirussoftware installeren. Antivirussoftware wordt constant geüpdatet, zodat ook de nieuwste virussen en ransomware geen kans kunnen maken. Maar wat is de beste antivirussoftware voor Windows 10? Hierbij daarom een top 4 van de beste antivirussoftware voor Windows 10.

Top 4 van de beste antivirussoftware voor Windows 10

1. Avast Antivirus
Avast Antivirus is ontwikkeld door Avast Software en behoort momenteel tot één van de meest gedownloade en beste antivirussoftware voor Windows 10. Zoals vrijwel alle virusprogramma’s is Avast Antivirus gratis te downloaden en kun je als je behoefte hebt aan extra functies upgraden naar de betaalde versie. Maar de gratis versie is voor als je enkel een goede virusbeschermer wilt al voldoende. Avast heeft een goede interface en je kunt na installatie direct een scan uitvoeren. Je hebt daarbij de keuze uit een volledige systeemscan, een verwisselbare mediascan, een opstartscan of een slimme scan. Verder kent het programma enkele opties, zoals een software updater, het opschonen van de browser en het maken van een herstelschijf of stick. Een bekend nadeel van Avast is dat het opstarten van Windows 10 wat langzamer kan gaan.

2. Bitdefender
Ook Bitdefender is gratis te downloaden, waarna je vervolgens kunt upgraden naar een betaalde versie. Als je van eenvoud houdt, dan is Bitdefender de beste antivirussoftware voor Windows 10. Na installatie hoef je eigenlijk niet meer te doen of in te stellen, omdat dit gewoonweg ook niet kan. Je kunt eventueel handmatig nog een systeemscan laten uitvoeren, maar alles scannen gebeurt normaliter allemaal automatisch. Bitdefender is vooral voor mensen die van gemak houden. Gevorderde gebruikers willen graag veel instellingen om het programma zelf in de hand te houden, dit is met Bitdefender niet mogelijk.

3. Avira Antivirus
Avira Antivirus heeft als grootste voordeel dat het je systeem nauwelijks beïnvloed. Antivirussoftware zal in de regel pc’s wat trager maken, maar daar heb je bij Avira geen last van. Het programma zal meerdere keren per dag controleren op updates en draait dagelijks een scan. Het nadeel van Avira Antivrius is dat de op zich mooie interface niet gebruiksvriendelijk is en je veel storende reclames op je scherm krijgt bij het gebruik van de gratis versie.

4. Kaspersky Antivirus
Het Russische Kaspersky Antivirus behoort al jaren tot de beste antivirussoftware voor Windows 10. Ook hier download je een gratis versie, waarna je voor meer opties betaald kunt upgraden. Gebruik je Kaspersky gratis dan heb je twee keuzemogelijkheden bij het scannen, namelijk een volledige of gedeeltelijke systeemscan. Wel wordt voortdurend live alle bestanden, e-mails, internetverkeer en chatberichten gescand. Een groot voordeel is dat Kaspersky je ook met de gratis versie niet lastig zal vallen met vervelende advertenties.

Previous «
Next »