Wat zijn de voordelen van VoIP bellen?

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
voip telefoon

Bellen via een vaste telefoonlijn. De jongste generaties hebben geen idee meer hoe dit werkt. Tegenwoordig is iedereen voorzien van een smartphone en wordt er vaak enkel gecommuniceerd via berichtjes. Particulieren zullen daarom niet zo snel een vaste telefoonlijn gebruiken, op ouderen na. In het bedrijfsleven daarentegen is bellen met een vaste telefoonlijn zeer gebruikelijk en vaak ook noodzakelijk. Bellen met een klassieke telefoonkabel is er niet meer bij. Tegenwoordig zijn er veel betere technieken. Telefoneren via internet is momenteel de nieuwe standaard voor bellen met een vaste telefoonlijn. Dit internetbellen wordt ook wel VoIP genoemd.

Wat is VoIP?

Bij het bellen via internet wordt er gebeld via een IP netwerk. Het wordt dan ook wel eens IP-telefonie genoemd of Voice over IP. En dit is dan ook de betekenis van VoIP. Met een speciaal VoIP toestel kan er gebeld worden, maar als beller zul je zelf helemaal niet merken op welke wijze je telefoneert. De spraak die via het IP netwerk loopt wordt gedigitaliseerd. Een IP netwerk waar het telefoonverkeer over loopt kan internet zijn, maar als onderneming of misschien thuis, kan dit ook via een eigen lokaal netwerk. Een voordeel is dat er meer mogelijk is bij VoIP bellen, ten opzichte van klassiek bellen. Zo kun je gemakkelijk videobellen en je internetverbinding blijft stabiel, dus je kunt in de tussentijd gewoon van het internet gebruik blijven maken.

Wel een VoIP telefoon nodig

Je kunt wel willen bellen via VoIP, maar je kunt niet zomaar je oude telefoontoestel hierop aansluiten. Oude vaste telefoons zijn namelijk niet in staat om spraak digitaal om te zetten. Je zult dus wel een nieuw VoIP toestel moeten kopen. Gelukkig zijn vrijwel alle huidige generatie vaste telefoons ook VoIP toestellen die je gewoon aan kunt sluiten op een VoIP netwerk. De mogelijkheden van VoIP zijn daarnaast zo groot, dat het mogelijk is om door te schakelen naar je smartphone, waardoor je ook veel mobiel kunt bellen.

De voordelen van VoIP

• De VoIP tarieven liggen erg laag, als je dit vergelijkt met klassiek bellen over een telefoonlijn. Met bellen met VoIP kun je dus veel besparen op je telefoonkosten. Er zijn zelfs aanbieders van VoIP die je een bepaald aantal minuten gratis bellen aanbieden.

• Je profiteert van een uitstekende geluidskwaliteit. Het is beduidend beter dan de klassieke telefoonlijn, ook als je intercontinentaal belt. Je zult ook nagenoeg nooit last van storingen hebben.

• Bij een VoIP provider kun je een geografisch nummer huren. Dit nummer kun je altijd blijven gebruiken, waar je ook naartoe verhuisd, al is het naar de andere kant van de wereld.

• Met VoIP zijn er veel meer mogelijkheden, zoals videobellen of data koppelen aan het telefoonnummer, wat op een scherm wordt weergegeven. Dit is een zeer handige optie voor klantenservices.

Previous «
Next »